Längre än längst - en musikbok om rymden (inkl. CD)

GE11354
 
299,00 kr
Kompositör Yria Ensemble

Övrig information
Kan man resa längre än längst?
Hur många stjärnor finns det?
Vad är en evighet?

Längre än längst är en musikbok om rymden. Här sammanflätas musik, rörelse, astronomi och poesi till ett lekfullt och pedagogiskt material för barn – främst i lägre skolåldern. Ensemble Yria har i sitt musikpedagogiska arbete låtit sig inspireras av barns frågor om rymden och av dessa skapat sånger. Sånger som hjälper till att både ställa stora frågor och ge små svar. Musiken varvas med mängder av metodiska tips och kreativa pyssel.

Materialet kan användas för att belysa astronomiska fenomen, eller med musikaliska förtecken i ämnesöverskridande temaarbeten om rymden. Alla låtar från boken finns på en separat CD (KMHCD21).

I boken möter vi Röda Jätten, den uråldriga stjärnan som gärna bjuder sina grannar på te. Kanske med nybakade kosmostoppar till! Vi får också röra oss genom Cassiopeias fem klara stjärnor, uppleva en stjärnhop och skapa en egen komet.

Förundras över kosmos, mitt i musiken!


Ensemble Yria består av Britta Forslund, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark. Alla är verksamma musiker och pedagoger utbildade vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.