12 passionskoraler

202016
 
125,00 kr
Kategori Blandad kör,Barn och diskantkör
Sättning SATB, församling
Textförfattare Eggehorn Ylva

Övrig information
12 passionskoraler är en samling nyskrivna texter av författaren Ylva Eggehorn. Dom kan användas fristående, i olika former av gudstjänster eller som det var tänkt från början, i Johann Sebastian Bachs koraler i Matteuspassion, sjungna av församlingen.

Koralerna tillkom på uppdrag av St Johannes församling, Malmö pastorat, Linköpings domkyrkoförsamling och Sveriges Kyrkosångsförbund i samband med högtidlighållandet av reformationens 500-års jubileum 2017.

Koralerna finns återgivna i ren text, enstämmig notbild och fyrstämmig körsats i Bachs harmonisering. Dessutom finns tre förslag på ordning till olika andakter i fastan där utvalda koraler kan används.

Ylva Eggehorns texter är skrivna som kommentarer till det sjungna evangeliet i Matteuspassionen men tar sitt avstamp i lidandet runt omkring oss. Här gäller död på riktigt, för att också livet ska bli på riktigt.

När jag ser den ikonografiska undertexten i bilderna från Aleppo, från de överfyllda flyktingbåtarna, från den nyskjutne unge mannen vid busshållplatsen i Malmö, från barnet som avvisades från sjukhuset och dog … då kommer alltsammans från mitt innersta.” - Ylva Eggehorn