Systemet startar upp. Var vänlig vänta
Artikelregistret håller på att laddas, vissa artiklar kan temporärt vara dolda.

Frösöblomster samling del I - III

Artikelnummer
LUN5700200
Sättning
Piano
Kompositör
Peterson-Berger Wilhelm
233 kr
Samtliga Peterson-Bergers Frösöblomster i ny förpackning av Katarina Hamilton.

FRÖSÖBLOMSTER
Förord
Wilhelm Peterson-Berger är en av Sveriges största tonsättare genom tiderna. Han blev det främst genom 100-talet originalkomponerade pianostycken, där verken i Frösöblomster är de mest kända.

Den första samlingen Frösöblomster gavs ut redan i september år 1896, med kända verk som "Sommarsång", "Lawn tennis", "Till rosorna", "Gratulation" och "Vid Frösö kyrka".
Denna samling Frösöblomster med så kända musikstycken är utan tvekan Wilhelm Peterson-Bergers genombrott inom svensk musik.

Den andra samlingen av Frösöblomster gavs ut i september år 1900 och rönte samma framgång med verk som "Jämtland" och "Vid Larsmess'".

Den tredje samlingen av Frösöblomster med "Intåg i Sommarhagen" som ett av de mest kända verken gavs ut i oktober 1914 och kom att stadfästa Wilhelm Peterson-Bergers popularitet.

Då denna melodiöst finstämda musik med dess naturinspirerade nordiska klang haft influenser på andra verk av tonsättaren och även haft stor betydelse för svenskt musikliv har vi valt att samla samtliga verk i en och samma utgåva - Frösöblomster.

Wilhelm Peterson-Berger föddes den 27 februari 1867 i Ullångers socken i Ångermanland och avled den 3 december 1942 på Östersunds lasarett i Jämtland.

Innehåll:
Rentrée
Sommarsång
Lawn tennis
Till rosorna
Gratulation
Vid Frösö kyrka
I skymningen
Hälsning
Solhälsning
Jämtland
Långt bort i skogarna
Vid Larsmess
Vågor mot stranden
Minnen
Förspel
Intåg i sommarhagen
Landskap i aftonsol
Folkhumor
Vildmarken lockar
Under asparna
Om många år